Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u Baru i Rožajama rasvijetlila više krivičnih djela

Objavljeno: 25.10.2018. 20:21 Autor: UP
Službenici Centra bezbjednosti Bar su, postupajući na osnovu prijave oštećene A.Š.K. (22) iz Bara, da joj je u poslednja tri mjeseca jedno lice uz prijetnje više puta iznudilo novac, lišili slobode M.M. (27) iz Bara zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuda. M.M. je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je u vremenskom periodu od juna do 23. oktobra 2018. godine, telefonskim putem u vidu prijetnji i slanjem prijetećih poruka, vršio pritisak na oštećenu kako bi mu ona isplaćivala novac. On je tom prilikom, sumnja se, prijetio A.Š.K. da će napasti nju i njenu porodicu, a ona je ovom licu iz straha za svoju i bezbjednost svoje porodice ukupno predala novac u iznosu od 2.650 eura.

Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela i to dva krivična djela teška krađa i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Naime, sinoć, 24. oktobra 2018. godine oko 22,30 časova, službenici OB Rožaje su, postupajući na osnovu operativnih informacija, izveli zasjedu u u dijelu grada gdje se nalaze poslovni objekti u vlasništvu A.M, i tom prilikom zatekli dva maskirana lica sa gas maskama na licu, kako vrše provalu u ovaj objekat. Jedno lice se nalazilo u objektu i dodavalo drugom licu mašine kroz prozor. Policijski službenici su ih tom prilikom lišili slobode i utvrdili da se radi o A.F. (17) i M.K. (16), oba iz Rožaja. Od njih su u službenim prostorijama uzete u prisustvu roditelja i službenika Centra za socijalni rad. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su imali namjeru da otuđe radne mašine vrijednosti od oko 2.000 eura. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se protiv ova dva lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da su počinila KD teška krađa. Takođe, službenici OB Rožaje su rasvijetlili tešku krađu koja je počinjena na štetu A.C, 18. oktobra 2018. godine, kojom prilikom mu je obijena kuća i iz njene unutrašnjosti je otuđen televizor i konzola Play Station 4. Krivična prijava za ovo krivično djelo biće podnijeta protiv M.Š. (19) iz Rožaja, koji se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana lokalan potraga. Otuđeni predmeti su pronađeni kod trećeg lica i vraćeni su vlasniku. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.Š. obio još četiri vikednice iz kojih nije otuđio ništa. O događaju je obaviješten državni tužilac i on se u odnosu na ova djela izjasnio da se radi o KD uništenje i oštećenje tuđe stvari čije se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?