Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Interpol: Crnogorska policija lišila slobode lice koje potražuje Mađarska; dva lica koja potražuje Crna Gora lišena slobode u Srbiji i Švedskoj

Objavljeno: 25.10.2018. 20:22 Autor: UP
Policija je u Crnoj Gori lišila slobode lice koje se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Budimpešta, dok su dva lica, koja se potražuju po našim međunarodnim potjernicama, lišena slobode u Srbiji i Švedskoj.

Naime, službenici Sektora granične policije - OGB Bijelo Polje su na Željezničkom prelazu lišili slobode Slobodana Stepanovića (46) iz Republike Srbije a koji se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Budimpešta radi izdržavanja preostale kazne zatvora u trajanju od osam mjeseci (ukupna kazna zatvora je jedna godina i šest mjeseci), koja mu je izrečena zbog krivičnog djela krijumčarenje ljudi počinjenog u Mađarskoj. Stepanoviću je od strane sudije Višeg suda u Bijelom Polju određen ekstradicioni pritvor.
U Beogradu je lišen slobode Dmitro Kravets (42) iz Ukrajine za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od godinu dana koja mu je izrečena od strane nadležnog suda zbog krivičnog djela utaja počinjenog na našoj teritoriji.

Takođe, u Švedskoj je lišen slobode S.D. (43) iz Nikšića koji se potražuje po potjernici NCB Interpol Podgorica a koja je raspisana radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija izvršenih u našoj državi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?