Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković primio ambasadora Liu Jina: Dobra perspektiva za dalji kvalitetan razvoj odnosa između Crne Gore i Kine

Objavljeno: 26.10.2018. 18:16 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                         
                                                      
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine Liu Jina.

Predsjednik je poželio dobrodošlicu ambasadoru Jinu izrazivši uvjerenje da će se i u njegovom mandatu nastaviti sadržajna i razgranata saradnja sa NR Kinom i dalji razvoj političkih i ekonomskih odnosa dvije zemlje, koje karakteriše i visoki politički dijalog.

Premijer je naglasio da Crna Gora naročito poštuje odnos uvažavanja koji NR Kina iskazuje prema strateškom evropskom i evroatlantskom opredjeljenju Crne Gore, i istakao da dijelimo i odnos prema njegovanju i čuvanju multilateralizma u svijetu.

Premijer Marković i ambasador Liu su konstatovali da crnogorsko-kineska saradnja u oblastima naših razvojnih projekata, poput izgradnje prve dionice autoputa, ali i u okviru nauke, obrazovanja i kulture daje dobru perspektivu daljem kvalitetnom partnerstvu na liniji međusobnog razumijevanja i poštovanja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?