Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Strukturnim reformama do održivog i dugoročnog ekonomskog rasta

Objavljeno: 26.10.2018. 20:12 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomijeRegionalna saradnja koja se odvija u kontinuitetu važna je u cilju transformacije ekonomija u otvorena i integrisana društva, poručila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na konferenciji „Balkan i Evropska unija - petogodišnji ciklus Berlinskog procesa“, koja je održana u Budvi. 

Govoreći u okviru panela “Regionalna saradnja kao segment evropskih integracija” Sekulić je naglasila da je jačanje konkurentnosti regiona kroz Agendu povezivanja najvažniji element Berlinskog procesa.

“Mjere ekonomske politike Vlade su omogućile da Crna Gora i ranije, a naročito nakon formalnog članstva u NATO, bude bezbjedna i sigurna investiciona destinacija”, kazala je ministarka u svom izlaganju. 

Kako je navela, osnove za bližu ekonomsku integraciju na Zapadnom Balkanu su već postavljene i aktivnosti u okviru mehanizama regionalne saradnje kontinuirano doprinose razvoju regije i njenoj jačoj međunarodnoj poziciji i uticaju, te predstavljaju ključnu komponentu našeg puta ka pristupanju EU.

Konferencija je organizovana pod pokroviteljstvom Privredne komore a kroz šest panela govorilo se o značaju Berlinskog procesa i do sada ostvarenim rezultatima, viziji budućnosti Balkana i napretku u reformama koje će region integrisati u EU.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?