Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pripadnici VCG učestvovali na vježbi „TRAKIJSKI MAČ 18“ u Bugarskoj

Objavljeno: 29.10.2018. 20:18 Autor: mod

Devet pripadnika Čete specijalnih snaga Vojske Crne Gore učestvovalo je na vježbi „TRAKIJSKI MAČ 18“ koja se realizovala na vojnom poligonu „Novo Selo“, u Republici Bugarskoj.

Na vježbi koja je realizovana od 22. do 28. oktobra 2018. godine, osim pripadnika VCG, učestvovali su i pripadnici oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Turske. Tokom vježbe učesnici su bili podijeljeni u mješovite timove.

Vježba je imala za cilj da unaprijedi odnose i saradnju država učesnica, zajedničke sposobnosti za izvođenje kombinovanih združenih specijalnih operacija i njihovu spremnost za realizaciju misije u kojoj bi zajedno učestvovali pripadnici oružanih snaga država Balkana.

Takođe, kroz integrisani trening unaprijeđene su zajedničke tehnike, taktike i procedure u cilju izvršavanja punog opsega specijalnih operacija.

VCG VCG

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?