Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović sa predsjednicima opština: Vlada će nastaviti snažnu podršku razvoju sjevera

Objavljeno: 29.10.2018. 21:26 Autor: mprr

MPRRMPRR

Vlada Crne Gore će nastaviti snažnu podršku razvoju sjevera, kroz aktuelne i buduće projekte u dijelu unapređenja infrastrukture, a posebno projekte koji treba da doprinesu jačanju ekonomije, otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju kvaliteta života građana opština na sjeveru i uopše sjevera i cijele Crne Gore.

Ovo je danas poručio potpredsjednik Vlade Milutin Simović koji se u Pljevljima sastao sa predsjednicima osam opština na sjeveru Crne Gore. Sastanak je organizovan na margini nacionalne Konferencije o poljoprivrednom i ruralnom razvoju koja se održava u Pljevljima, a prisustvovali su mu predsjednici opština Pljevlja, Bijelo Polje, Mojkovac, Žabljak, Šavnik, Andrijevica, Petnjica i Kolašin.

“Imao sam posebnu priliku i zadovoljstvo da razgovaram sa predsjednicima opština na sjeveru. Ovo je bila odlična prilika da u otvorenom i dugom razgovoru razmotrimo sve aktuelne projekte koji se realizuju na području tih opština, kao i projekte koje treba da započenemo u narednoj godini, kroz novi kapitalni budžet za 2019. godinu. Zajednička je ocjena da su svi ti projekti dobro svih građana i sjevera Crne Gore”, kazao je potpredsjednik Simović.

“Danas smo svi zajedno potvrdili našu opredijeljenost da je sjever naša zajednička šansa i naša velika obaveza. Sa takvim opredjeljenjem u narednom periodu odnosićemo se i prema svim problemima koji su prisutni na sjeveru, ohrabrivati preduzetne i odgovorne lokalne samouprave i biti podrška realizaciji svih kapitalnih projekata koji znače novu i važnu infrastrukturu Crne Gore, a posebno projekata koji treba da doprinisu jačanju ekonomije, otvaranju novih radnih mjesta, jednom riječju poboljšanju kvaliteta života građana sjevera i Crne Gore”, poručio je Simović.

Na sastanku je istaknuta potreba da se sa nivoa lokalnih samouprava još angažovanije nastavi komunikacija sa državnim institucijama i da se prepoznaju nove razvojne mogućnosti u oblasti poljoprivrede, energetike, drvne industrije i drugim oblastima, a koje će rezultirati novim projektima za dobro građana.

Predsjednici opština su iskazali zadovoljstvo zbog izdašne podrške Vlade, ističući da im značajnu sigurnost i podsticaj za dalji rad i rješavanje problema daje snažna podrška i kontinuirana prisustnost na terenu predstavnika Vlade, posebno premijera Duška Markovića i potpredsjednika za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutina Simovića.

“Formula zajedničkog uspjeha je naša zajednička, otvorena i kontinuirana komunikacija”, poručio je Simović.

Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?