Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana Treća radionica o primjeni novog zakonodavnog okvira za službenički sistem na lokalnom nivou

Objavljeno: 31.10.2018. 14:53 Autor: MJU

Treća radionica o primjeni novog zakonodavnog okvira za službenički sistem na lokalnom nivou održana je na Cetinju, u periodu od 29. do 30. oktobra 2018. Radionica je okupila predstavnike 22 jedinice lokalne samouprave i 53 učesnika.

Učesnici, glavni administratori i službenici koji rade u jedinicama za upravljanje ljudskim resursima, imali su priliku da diskutuju o pitanjima primjene novog zakonodavnog okvira, odnosno Zakona o lokalnoj samoupravi, shodnoj primjeni Zakona o državnim službenicima i namještenicima na lokalnom nivou, kao i Zakona o upravnom postupku. Učesnici su, takođe, imali priliku da dobiju odgovore na pitanja i nedoumice koje se tiču implementacije mjera Plana optimizacije, Uredbe o kriterijumima i bližem načinu sprovođenja provjere znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina za rad u lokalnoj upravi.

Jedan od zaključaka, u cilju pružanja pomoći jedinicama lokalne samouprave, i jačanja njihovih kapaciteta u primjeni novog zakonodavnog okvira, odnosi se na obuke o izradi akata o sistematizaciji radnih mjesta, kao i razvoju Centralne kadrovske evidencije. Posebno je naglašena potreba za obučavanjem službenika u jedinicama lokalne samouprave za sprovođenje elektronskog testiranja kandidata.

Predstavnici Ministarstva javne uprave, državni sekretar, Goran Jovetić, i generalna direktorica Direktorata za lokalnu samoupravu, Jadranka Vukčević, izrazili su zahvalnost predstavnicima lokalnih samouprava, na saradnji u izvještavanju o implementaciji kratkoročnih mjera iz Plana optimizacije, koja je doprinijela efikasnijoj realizaciji Plana optimizacije. Dodatno, pozvali su predstavnike jedinica lokalnih samouprava da se za sva pitanja i nedoumice u pogledu implementacije Plana optimizacije obraćaju Ministarstvu javne uprave, koje će, kao i uvijek, nastojati da pruži odgovor u što kraćem roku.

Radionica je organizovana u okviru projekta ’’Podrška uspostavljanju transparentne i efikasne javne uprave na usluzi građanima’’, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP Crna Gora u saradnji sa Ministarstvom javne uprave.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?