Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u Podgorici i Cetinju zaplijenila oružije i opojne droge

Objavljeno: 31.10.2018. 19:28 Autor: UP
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti pojačane kontole sa akcentom na sprječavanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli marihuanu, kokain, tzv. džoint i tablete koje se nalaze na listi opijata. Naime, podgorička policija je kontolom M.B. (22), N.V. (19), M.M. (31), E.Ć. (19) i J.K. (19), pronašla i oduzela 10 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, tzv. džoint i tablete koje se nalaze na listi opijata. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se E.Ć. i J.K. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv M.B, N.V. i M.M. policijski službenici su podnijeli prekršajne prijave u redovnom postupku zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Takođe, službenici CB Podgorica su, 30. oktobra 2018. godine, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, izvršili kontrolu V.J. (51) u ugostiteljskom objektu „Srpska lista“. Kontrolom ovog lica podgorička policija je za njegovim pojasom pronašla pištolj u ilegalnom posjedu marke „Bereta gardche“ kalibra 7,65 mm, sa šest metaka u okviru. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se V.J. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja i opojnih droga, u sadejstvu sa službenicima Intervente jedinice CB Podgorica, izvršili raciju u ugostiteljskom objektu „New York” u Cetinju. Tom prilikom je pronađen odbačeni zamotuljak sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain. Službenici OB Cetinje su vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica u Cetinju, kojom prilikom su kontrolisali 31 lice i sankcionisali pet bezbjednosno interesantnih lica.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?