Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija još prošle godine preduzela aktivnosti u cilju utvrđivanja činjenica u vezi sa postupanjem policijskih službenika u lokalu u Ulcinju; postupićemo u skladu sa odlukom suda

Objavljeno: 31.10.2018. 20:12 Autor: UP
Povodom snimka koji je danas objavljen na portalima i društvenim mrežama, a koji se odnosi na raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Ulcinju, kao i zbog ponovnog interesovanja medija za ovaj događaj koji je aktuelizovan samim objavljivanjem snimka iako se dogodio 17.06.2017. godine, obavještavamo vas sljedeće:

Uprava policije će preduzimati sve zakonom propisane aktivnosti u cilju zaštite policijskih službenika koji zakonito postupaju u obavljanju svojih poslova i zadataka a koji su pritom predmet napada, bilo verbalno ili fizički. Sa druge strane, Uprava policije će preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju sankcionisanja dokazanih slučajeva prekoračenja ovlašćenja i drugih vrsta neprofesionalnog ponašanja policijskih službenika. Nezakonito ponašanje, ni od strane građana ni od strane policijskih službenika, se neće tolerisati.

Policija je u konkretnom slučaju preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja istinitih činjenica. Službenici OB Ulcinj su tada, dakle prošle godine, nakon pomenutog događaja od 17.06.2017. godine, kada nisu bili ni u saznanju da postoji ovaj snimak, postupili po pritužbi advokata oštećenih lica. U prostorijama OB Ulcinj uzete su izjave od policijskih službenika koji su te večeri vršili raciju u ugostiteljskom objektu u Ulcinju. O svemu je upoznat nadležni tužilac koji je podigao optužni predlog protiv tri policijska službenika zbog sumnje da su počinila krivično djelo zlostavljanje. S obzirom da je ovaj predmet u fazi sudskog postupka, prema njemu ćemo se odrediti nakon završetka postupka na način što ćemo postupiti u skladu sa konačnom odlukom suda koji odlučuje u ovom predmetu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?