Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković u pismu VDT Stankoviću povodom Dana tužilaca: naša jasna vizija izgradila je i osnažila institucije kao temelje pravne države

Objavljeno: 31.10.2018. 22:35 Autor: SLZUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je povodom Dana tužilaca Crne Gore da na tom planu registrujemo markantne primjere i u donošenju i u primjeni zakona koji nam ukazuju da je naša jasna vizija izgradila i osnažila institucije kao temelje pravne države te da nam Državno tužilaštvo zajedno sa ostalim demokratskim institucijama i legislativom oslonjenom na evropsku pravnu tekovinu, pokazuje odlučnost da obezbjedimo zaštitu građanina i Države.

„Još krajem XIX i u prvim godinama XX vijeka sazrijevala je pravna i demokratska potreba Crnogoraca, da urede svoju državu kroz prvi Ustav i podjelu vlasti, kao imperative političkog i kulturnog uzdizanja cjelokupnog društva. Kao logičan i višedecenijski slijed takvog opredjeljenja, već između dva svjetska rata, obrazovana su i prva državna tužilaštva – stupanjem na snagu Zakona o državnom tužilaštvu 1. novembra 1934. godine. Od tada do danas na ovom planu registrujemo markantne primjere i u donošenju i u primjeni zakona, a oni nam ukazuju da je naša jasna vizija izgradila i osnažila institucije kao temelje pravne države. ... Nalazimo se u devetoj deceniji postojanja Državnog tužilaštva kao jedinstvenog organa, koje nam zajedno sa ostalim demokratskim institucijama i legislativom oslonjenom na evropsku pravnu tekovinu, pokazuje odlučnost da obezbjedimo zaštitu građanina i Države“ – navodi se u pismu predsjednika Vlade Duška Markovića upućenom vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Zahvalivši se na pozivu na sjutrašnju svečanost povodom Dana tužilaca kojoj, zbog ranije preuzetih obaveza ne može da prisustvuje, premijer Marković je izrazio uvjerenje da će svi organi u skladu sa svojom nadležnošću nastaviti da doprinose Državi.

„Ovaj proces prati i odgovornost svih nas za povjerenje koje nam je ukazano. To je, uostalom, i naša Ustavna i moralna obaveza. Zbog toga sam uvjeren sam da ćemo, svako u svojoj nadležnosti, nastaviti da doprinosimo našoj zajedničkoj, pravednoj i bezbjednoj kući – Crnoj Gori“ – stoji u pismu premijera Duška Markovića upućenom vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću povodom sjutrašnjeg Dana tužilaca.

SLZUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?