Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Do 1. decembra otvoren Javni poziv za učešće u Programu podrške razvoju zanatstva

Objavljeno: 01.11.2018. 17:52 Autor: Ministarstvo ekonomije
Preduzetnici i privredna društva koja obavljaju zanatsku djelatnost mogu iskoristiti bespovratnu podršku za učešće na sajmovima i manifestacijama, kao i izradu i štampanje promotivnog materijala po osnovu Javnog poziva za učešće u Programu podrške razvoju zanatstva .

Zanatlije koje ispunjavaju uslove za učešće u Programu mogu ostvariti finansijsku podršku u visini do 3.000 eura bez PDV-a za učešće na međunarodnom sajmu, do 2.000 eura bez PDV-a za učešće na domaćem sajmu, dok će se iznos do 2.000 eura bez PDV-a dodjeljivati za aktivnosti koje se odnose na dizajn i štampanje promotivnog materijala. Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa u 2018. godini je 30.000 eura.

Kako je definisano programom, zanatlije mogu da konkurišu za dodjelu subvencija za realizaciju jedne od dvije ponuđene aktivnosti za koje može biti odobrena pomoć, uz obavezu da finansiraju troškove za realizaciju aktivnosti u visini od 100%, i nakon završetka aktivnosti traže povraćaj u visini do 50% opravdanih troškova, bez PDV-a. Preostalih 50% troškova treba da bude pokriveno iz sopstvenih izvora podnosioca prijave. U okviru programa za refundaciju troškova za 2018. godinu može se aplicirati za aktivnosti koje su realizovane u periodu od raspisivanja Javnog poziva do 1. decembra 2018. godine.

Neophodne dodatne informacije i stručna pomoć se mogu dobiti na brojeve telefona 020/234-397 i 020/482-252, dok se prijavna dokumentacija za učešće u Programu može preuzeti u Ministarstvu ekonomije, Direktorat za industriju i transformaciju (Rimski trg 46 Podgorica, III sprat, kancelarije broj 7 i 8), kao i na web stranici http://www.mek.gov.me/biblioteka/oglasi

Javni poziv je otvoren do 1. decembra ove godine. 

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?