Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Lovci da riješe probleme u dijalogu u okviru organa lovačke organizacije

Objavljeno: 01.11.2018. 19:53 Autor: MPRR

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, povodom protestom iskazanog nezadovoljstva dijela članova Lovačke organizacije Podgorica, poziva sve članove i predstavnike rukovodstva te organizacije da na partnerski način i kroz dijalog riješe probleme u funkcionisanju organa te organizacije.

Predstavnike nezadovoljnih lovaca, koji su danas Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, predali dopis kojim traže da ovaj resor riješi, kako su naveli nagomilane probleme u funkcionisanju Skupštine i Upravnog odbora Lovačke organizacije Podgorica, primio je na razgovor državni sekretar za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Milosav Anđelić.

On je saopštio stav Ministarstva da sve probleme u okviru ove organizacije treba rješavati u duhu uzajamnog partnerstva i dijaloga, kako bi sve zainteresovane strane doprinijele da se ostvari javni interes u oblasti lovstva, a to je zaštita, očuvanje i unapređenje stanja faune na području lovišta Podgorica.

Ministarstvo će, kako je kazao, kroz dosljednu primjenu Zakona o divljači i lovstvu, kao i kroz pojačanu kontrolu rada na terenu korisnika lovišta Podgorica, insitirati na ispunjavanju svih obaveza na koje se lovačka organizacija obavezala prilikom potpisivanja ugovora o korišćenju lovišta (2012.).

Takođe, predstavnicima okupljenih lovaca ukazano je da, shodno Zakonu o NVO i članu 23, svoje stavove, interese i inicijative artikulišu preko opunomoćenih predstavnika koji su zastupljeni u sekcijama ovog udruženja.

Pretpostavke za to su trasparentno i zakonito  postupanje svih organa ove lovačke organizacije, uz spremnost na dijalog i uvažavanje drugačijih mišljenja u vezi sa pitanjima načina unutrašnje organizacije i funkcionisanja lovačke organizacije koja baštini tradiciju dugu skoro devet decenija.

U tom cilju Ministarstvo će i dalje biti otvoreno za saradnju i podršku svim inicijativama koje su usmjerene na ostvarivanje javnog interesa u oblasti lovstva i zaštite prirode u okviru lovišta Podgorica.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?