Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici američke obalske straže zadovoljni bezbjednošću crnogorskih luka i plovila

Objavljeno: 01.11.2018. 20:16 Autor: MSP

Predstavnici američke obalske straže (USA COAST GUARD) su u sklopu američko-crnogorskog Međunarodnog programa bezbjednosti u periodu od 29. oktobra do 1. novembra 2018. godine za predstavnike crnogorske državne i lučke administracije održali trening koji je imao za cilj dodatno unaprjeđenje znanja naših stručnih kadrova koji je direktno zadužen za primjenu ISPS koda (Međunarodni Pravilnik o bezbjednosti brodova i luka). U okviru posjete, USA Coast Guard je posjetila Luku Kotor, Luku Bar i Port of Adria.

Delegaciju američke obalske straže i Ambasade SAD-a u Crnoj Gori, danas je primio i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, zajedno sa generalnim direktorima za pomorsku privredu i pomorski saobraćaj. Predstavnici USA Coast Guarda su istakli da je postignut napredak u unaprijeđenju bezbjednosti crnogorskih luka i da je evidentno da i prilikom planiranja investicija u lukama, vodimo računa da razvoj luka i njihovih potreba u perspektivi korespondira sa bezbjednosnim standardima u skladu sa ISPS kodom.

Dogovoren je nastavak saradnje, za koji je obostrano konstatovano da je izuzetno koristan i da je takođe u značajnoj mjeri doprinio podizanju nivoa bezbjednosti u našim lukama, posebno kroz preporuke koje je u prethodnom periodu američka Obalska straža davala nakon posjeta, a u odnosu na standarde u lukama.


PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?