Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kontinuirana podrška Vlade organizaciji Igara malih država Evrope 2019.godine

Objavljeno: 02.11.2018. 13:31 Autor: Ministarstvo sporta
Vlada Crne Gore je, na današnjoj sjednici, usvojila Informaciju Ministarstva sporta na osnovu koje je iz budžeta ovog resora opredijeljeno 305.000 € za dalju realizaciju aktivnosti na pripremi Igara malih država 2019.godine. Radi se o nastavku podrške Crnogorskom olimpijskom komitetu iz 2017. godine kada je za organizaciju ovog takmičenja Vlada izdvojila 300.000 €.
 
Crna Gora je prvi put domaćin Igara malih država Evrope koje će se od 27. maja do 01.juna 2019. godine održati u Budvi, Baru, Tivtu, Cetinju i Podgorici. Navedeno takmičenje okupiće preko 2000 učesnika iz Malte, Andore, San Marina, Islanda, Luksemburga, Lihtenštajna, Monaka, Kipra i Crne Gore.

Riječ je o prestižnom takmičenju koje, osim sportskih, predstavlja i značajnu priliku za promociju turističkih potencijala Crne Gore u predsezonskom periodu. Gosti Igara biće i visoki zvaničnici Evropskog olimpijskog komiteta, ali i predsjednici nacionalnih olimpijskih komiteta država učesnica, što je dobar povod za dalje jačanje sportske, političke, ekonomske i druge saradnje među državama učesnicama.

Navedena finansijska podrška organizaciji Igara malih država Evrope 2019.godine još jedna je snažna potvrda posvećenosti Vlade na stvaranju uslova za pozicioniranje Crne Gore kao značajne sportske i turističke destinacije.

MINISTARSTVO SPORTA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?