Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, primila ambasadora NR Kine, Liu Đina

Objavljeno: 02.11.2018. 18:30 Autor: Ministarstvo javne uprave

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, primila je danas u nastupnu posjetu, ambasadora NR Kine, Liu Đina.

Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i NR Kina njeguju tradicionalno dobre i prijateljske bilateralne odnose, te da u narednom periodu treba raditi na daljem jačanju bilateralne saradnje, posebno u oblasti reforme javne uprave, s fokusom na razvoj lokalnih samouprava i jačanje kapaciteta državnih službenika.

Ambasador Đin je kazao da će Kina nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori, posebno u kontekstu daljeg razvoja i partnerstva sa lokalnim samoupravama. On je istakao da je unapređenje saradnje na nivou lokalnih samouprava, odličan podsticaj za međudržavnu saradnju.

Ministarka Pribilović je istakla da je Crna Gora prepoznata kao jedna od najaktivnih članica u okviru mehanizma 16+1, te da u narednom periodu saradnju treba intenzivirati u oblasti reforme javne uprave. Pribilović je upoznala ambasadora sa dosadašnjim rezultatima na planu reforme javne uprave, te u tom smislu naglasila važnu podršku Kine u pogledu razvoja lokalnih samouprava. Ona je kazala da će se ministarstvo zalagati za produblijivanje saradnje na svim nivoima, te posebno naglasila značaj saradnje na planu razmjene iskustava i organizacije treniga za državne službenike, u skladu sa dobrim praksama. U tom pravcu, na sastanku je razmatrano potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva javne uprave sa nekom od kineskih institucija koje se bave obukama za rad u javnoj upravi.

Ministarka Pribilović se zahvalila na pozivu za učešće na predstojećoj Međunarodnoj konferenciji gradova prijateljstva 2018 u Wuhanu na temu razvoja lokalnih samouprava, što predstavlja priliku za diskusiju i dalje unapređenje saradnje prijateljskih gradova.

MJU MJU

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?