Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u Cetinju lišila slobode lice osumnjičeno za pomoć osumnjičenom za KD teško ubistvo u pokušaju; u Podgorici lišena slobode dva lica zbog tri KD teška krađa u produženom trajanju

Objavljeno: 02.11.2018. 19:46 Autor: UP
Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih informacija, a u koordinaciji sa državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, lišili slobode M.Đ. (22) iz Cetinja, koji se potraživao zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. On je ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je, 19. septembra 2018. godine, nakon što je P.Ž. (31) iz Cetinje počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu M.K. iz Cetinja i N.Š. iz Budve, pomogao P.Ž. da se udalji sa lica mjesta krivičnog djela na način što se upravljajući vozilom marke „VW Touran“ sa ovim licem odvezao u nepoznatom pravcu.

Podsjećamo da je P.Ž. lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu navedena dva lica. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je ispred jednog ugostiteljskog objekta na Studenskom trgu u Cetinju, upotrebom vatrenog oružja, nanio teške tjelesne povrede M.K. i lake tjelesne povrede N.Š.

Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela teška krađa u produženom trajanju na štetu građevinske kompanije „CRBC“ iz Podgorice, i tom prilikom su lišeni slobode S.Š. (25) iz Danilovgrada i M.K. (24) iz Podgorice. Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na način što su, 17. aprila i početkom maja, dolazili vozilom na sekcije puta Bar – Boljari i upotrebom podesnih sredstava otuđili oko 300 litara goriva, četiri akumulatora i izvjesnu količinu alata i drugih sredstava za rad. Oni su se nakon počinjenih kriivčnih djela udaljili u nepoznatom pravcu. Takođe, u noći između 02./03. maja 2018. godine, S.Š. i M.K. su, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva, odvalili katanac na pomoćnom objektu, nakon čega su primijećeni od strane radnika zaposlenih u kompaniji „CRBC“, koji su im građevinskim mašinama prepriječili put. Prijavljeni su tada napustili vozilo i dali se u bjekstvo. Oni su identifikovani i lišeni slobode zahvaljujući operativnom radu CB Podgorica. Ova lica lica su uz poseban izvještaj privedena tužiocu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?