Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Interpol: Realizovan jedan transfer; dva lica lišena slobode po međunarodnim potjernicama

Objavljeno: 02.11.2018. 19:49 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica su danas realizovali transfer iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu lica Aleksandar Glavašević (25), državljanin Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, sa ciljem nastavka izdržavanja zatvorske kazne. On je presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina zbog krivičnog djela razbojnička krađa koja je počinjena u našoj državi, a koja presuda mu je priznata presudom Okružnog suda u Banja Luci.

Nadalje, službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd, lišili slobode Miodraga Andrića (44) iz Republike Srbije. On se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci koja mu je izrečena presudom Višeg suda u Beogradu zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, nakon dobijenih saznanja od službenika Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju NCB Interpol Podgorica, službenici Centra bezbjednosti Budva su locirali i lišili slobode S.I. (62) iz Ruske Federacije. On se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Moskva radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je počinio krivično djelo pronevjera u velikom obimu. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je u svojstvu predsjedavajućeg odbora Kreditne banke „Troyka“, organizovao osnivanje fiktivnih kompanija nakon čega je sa svojim saučesnicima potpisivao ugovore o zajmu između banke „Troyka“ i osnovanih fiktivnih kompanija, koristeći lažna dokumenta na kojima su falsifikovali potpise i pečate, te su ta novčana sredstva banke prebacili na račune fiktivnih kompanija i prisvojili ih, čime su nanijeli štetu banci u iznosu 52.500.000 rubalja.

Za dva lica lišena slobode je rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?