Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Helsinki - premijeri Marković i Sipila: Finska snažno podržava integraciju CG u EU

Objavljeno: 06.11.2018. 17:03 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Predsjednici vlada Crne Gore i Finske Duško Marković i Juha Sipila (Sipilä) saglasili su se na radnom sastanku održanom u Helsinkiju da je Crna Gora ostvarila snažan napredak u procesu evropske integracije te da u nastavku procesa ima punu podršku Finske koja u drugoj polovini naredne godine preuzima predsjedavanje Unijom.

Premijer Marković je pozdravio pristup napretka zasnovan na individualnom dostizanju vrijednosti za članstvo u Evropskoj uniji i dodao da uz podršku Finske očekuje podršku i drugih nordijskih zemalja.

Predsjednik Vlade Finske je ocijenio da je naša zemlja ostvarila u proteklih deset godina značajan napredak uz konstataciju da je u Crnoj Gori urađen najbolji posao u našem regionu što se, kako je rekao, jasno vidi. Premijer Sipila je iskazao stav svoje vlade da je Crna Gora dobrodošla u Evropsku uniju nakon što bude dostigla potrebne standarde.

Premijer Marković informisao je domaćina o sveobuhvatnim ekonomskim reformama koje je Vlada Crne Gore preduzela sa ciljem finansijske konsolidacije kao i sa brojnim razvojnim projektima koji se realizuju u našoj zemlji sa ciljem podizanja životnog standarda građana i višeg kvaliteta života.

Predsjednik Vlade Finske je konstatovao da je Crna Gora sada veoma atraktivno tržište za investicije dok je premijer Marković ocijenio da je demokratska i razvojna transformacija naše zemlje očigledna, posebno nakon učlanjenja Crne Gore u NATO i značajnog napretka u kontekstu pridruživanja Evropskoj uniji.

Na sastanku je dogovoreno iniciranje saradnje Univerziteta u Helsinkiju i Univerziteta Crne Gore kao i privrednih komora.



SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?