Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpukovnik Ulični, novoimenovani nerezidentni vojni ataše Republike Slovačke, u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 06.11.2018. 19:51 Autor: mod

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog nerezidentnog izaslanika odbrane Republike Slovačke, potpukovnika Ivana Uličnog

Uz zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom saradnjom sa Republikom Slovačkom u oblasti odbrane, ministar je istakao da se zajedničkim naporima, ona može značajno dodatno unaprijediti.

Bošković je kazao da je Crna Gora na čvrstom stanovištu da su evroatlantske integracije preduslov za skladan i prosperitetan razvoj Zapadnog Balkana, a da će pretendenti na članstvo u NATO, od Crne Gore imati iskrenu podršku, budući da se naša zemlja dosljedno zalaže za politiku otvorenih vrata Alijanse.

Slovački izaslanik odbrane je istakao da će njegova zemlja i dalje biti kvalitetan partner Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, ističući spremnost za jačanjem saradnje u oblasti odbrane kroz definisanje i sprovođenje zajedničkih projekata.

Sagovornici su razgovarali i o bezbjednosnoj situaciji u regionu, o odbrambenim ciljevima dvije zemlje, saradnji sa NATO, kao i o učešću vojski u međunarodnim misijama i operacijama.

Potpukovnik Ulični je u odvojenim susretima razgovarao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem i generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, mr Ivicom Ivanovićem.

mod

mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?