Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Danilovgrad: Aktiviranje eksplozivne naprave na vozilu službenika ZIKS-a rasvijetljeno istog dana; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 07.11.2018. 00:40 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u kratkom roku, istog dana kada je počinjeno, rasvijetlili aktiviranje eksplozivne naprave na vozilu koje je u vlasništvu službenika ZIKS-a. Slobode je lišen L.Đ. (21) iz Danilovgrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, danas je, 06.11.2018. godine, u mjestu Stologlav – Spuž, aktivirana eksplozivna naprava na pmv marke „VW Passat" danilovgradskih registarskih oznaka u vlasništvu R.Z. (32) iz Danilovgrada, koji je službenik ZIKS-a.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je u saradnji sa vještakom za požare, eksplozije i havariije i službenicima OB Danilovgrad izvršio uviđaj.

Prilikom vršenja uviđaja pronađeni su i izuzeti tragovi, predmeti i brisevi koji će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. U navedenoj eksploziji nije bilo povrijeđenih lica već je pričinjena materijalna šteta.

Preduzetim operativnim mjerama i radnjama službenici OB Danilovgrad su došli do sumnje da je navedeno krivično djelo izvršio L.Đ. Službenici danilovgradske policije su, postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem L.Đ. je lišen slobode i biće priveden tom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?