Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u pet gradova zaplijenila hašiš, kokain, marihuanu, oružje, municiju i cigarete

Objavljeno: 07.11.2018. 20:36 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju spriječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli oko 3,5 kg marihuane i oko 7 kg hašiša. Policija je slobode lišila M.B. (33) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Droga je otkrivena pretresom stana osumnjičenog. Sumnja se da se ovo lice duži period bavilo proizvodnjom i stavljanjem u promet hašiša. Lice je privedeno tužiocu. Droga je upućena u Forenzički centar.

I policijski službenici CB Nikšić su u proteklom periodu bili uspješni u otkrivanju droge. Tokom oktobra i novembra droga je otkrivena u šest pojedinačnih slučajeva. Ukupno je zaplijenjeno oko 40 grama kokaina i marihuane. U pet slučajeva droga je otkrivena prilikom kontrole vozila i lica koja su se u njima nalazila, dok je u jednom slučaju droga otkrivena prilikom primopredaje. Od šest lica koja su procesuirana prijavama (M.B, U.Đ, Đ.P, M.P, I.D. i J.Š.) dva su bezbjednosno interesantna. Sva ova lica su muškog pola, punoljetna, starosti od 21 do 25 godina. Pet lica je iz Nikšića a jedno iz Podgorice.

Osim droge policija je juče zaplijenila i cigarete koje su, kako se sumnja, bile namijenjene nedozvoljenoj prodaji. Cigarete su otkrili policijski službenici Centra bezbjednosti Bar, kontrolom vozila kojim je upravljao A.M. (23) iz Bara. U prtljažniku vozila bilo je sakriveno 1.180 paklica cigareta bez akciznih markica koje je ovo lice, sumnja se, imalo namjeru da stavi u promet na tzv. sivom tržištu. A.M. i cigarete predati su policijskim službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta radi daljeg postupanja. Obaviješten je tužilac koji se izjasnio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Takođe, službenici CB Berane su juče i danas izvršili pretrese na više lokacija koje koriste J.D. i J.N. iz Berana. Tom prilikom policija je pronašala i oduzela pušku sa optičkim nišanom marke „Nrconija“ kalibra 4,5 mm, registarske oznake, masku M59 i gasni pištolj. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

Službenici podgoričke, danilovgradske i nikšićke policije su danas izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na četiri lokacije, koje koriste A.D. (25), B.L. (35), oba iz Podgorice, i D.M. (37) iz Nikšića. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela: pušku marke M48 cal. 7,9mm, lovačku pušku, 84 metaka različitog kalibra, 26 komada lovačke municije, četiri komada registarskih oznaka kao i notes sa ispisanim novčanim transakcijama. O događaju je obavješten državni tužilac. Navedeni predmeti i stvari će biti predmet vještačenja.

Službenici CB Podgorica su, u aktivnostima usmjerenim na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode tri lica koja su se već izvjesni period potraživala. Dva su se lica potraživala zbog izbjegavanja izdržavanja kazni zatvora na koje su osuđena pravosnažnim presudama, dok se jedno lice potraživalo radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku. Slobode su lišeni Z.R. (38) iz Podgorice, koji je osuđen na tri godine i šest mjeseci zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga; S.D. (19) iz Podgorice, osuđena na sedam mjeseci zbog KD teška krađa; i B.J. (22) iz Podgorice, protiv kojeg se vodi krivični postupak zbog KD ugrožavanje javnog saobraćaja. Prva dva lica sprovedena su u ZIKS.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?