Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja učestvovali na 4. međunarodnoj konferenciji za regionalnu saradnju OSH ACCORD u organizaciji BALcanOSH mreže

Objavljeno: 05.11.2018. 20:58 Autor: mrss

U periodu od 01.11. do 03.11.2018. godine, sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja Elmedin Rovčanin, generalni direktor Direktorata za rad mr Zoran Ratković, načelnica Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu Danijela Šuković i samostalna savjetnica u Direkciji za poslove zaštite i zdravlja na radu Jovana Bošković, učestvovali su na 4. međunarodnoj konferenciji za regionalnu saradnju OSH ACCORD u Prištini.

Predstavnica Ministarstva rada i socijalnog staranja, gđa Danijela Šuković je na pomenutom skupu kroz panel diskusiju i prezentaciju na glavnoj sesiji predstavila zakonski okvir u oblasti zaštite i zdravlja na radu u Crnoj Gori, kroz implementaciju propisa, usklađivanje sa Direktivama EU, kao i analizu podataka o povredama na radu, profesionalnim bolestima i bolestima u vezi sa radom, planiranim aktivnostima u cilju podizanja svijesti o važnosti primjene mjera zaštite i zdravlja na radu. 


U okviru konferencije razgovaralo se sa predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Republike Kosova, Republike Makedonije, Bosne i Hercegovine, predstavnicima MOR – a, predstavnicima BALcanOSH mreže, Evropske agencije za zaštitu i zdravlje na radu, predstavnicima udruženja zaštite i zdravlja na radu zemalja u okruženju, stručnim licima koja se bave poslovima zaštite i zdravlja na radu i predstavnicima ovlašćenih organizacija.

mrss

Zaključak koji je izveden nakon ceremonije zatvranja konferencije jeste da kao profesionalci i eksperti za oblast zaštite i zdravlja na radu, trebalo bi da pomognemo stvaranju kontinuiranih planova profesionalnog razvoja, kako bismo osigurali sposobne i kompetentne profesionalce, koji bi svojim djelovanjem najsuptilniju fazu koja se ogleda u primjeni propisa podigli na veći nivo, i omogućili sigurna i zdrava radna mjesta za sve zaposlene.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?