Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan treći sastanak Međuresorskog operativnog tima za reformu javne uprave

Objavljeno: 07.11.2018. 21:00 Autor: MJU

Treći sastanak Međuresorskog operativnog tima za reformu javne uprave održan je danas u organizaciji Ministarstva javne uprave i u saradnji sa SIGMA-om.

Tokom diskusije ocijenjeno je da je potpuna implementacija Startegije reforme javne uprave jako važna za proces evropskih integracija, ali i cjelokupan razvoj Crne Gore.

Predsjednica Operativnog tima Marija Hajduković, naglasila je da je potpuna implementacija Strategije reforme javne uprave i jedan od ključnih zaključaka sa sastanka Posebne grupe za reformu javne uprave (PAR), te da u postizanju tog cilja posebnu ulogu ima Operativni tim. Kako je istakla, izvještaji o sprovođenju Startegije pokazuju koje aktivnosti su realizovane, koji problemi postoje u primjeni, te sadrže preporuke na koji način prevazići iste. U tom smislu, dodala je da kvalitet izvještaja zavisi od kvaliteta informacija koje članovi operativnog tima dostavljaju Ministarstvu javne uprave.

Današnjem sastanku prisustvovali su i eksperti SIGMA-e Timo Ligi, Ljiljana Uzelac i Martins Krievins.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?