Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ljuljanaj Jovićević sa predstavnicima OEBS-a o sigurnom skladištenju ubojnih sredstava

Objavljeno: 08.11.2018. 19:33 Autor: mod
Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse u Ministarstvu obrane, Alma Ljuljanaj Jovićević sastala se danas sa delegacijom Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i predstavnicima partnerskih država, Austrije, SR Njemačke i Švajcarske, na čelu sa Lukom Buhinom, projektnim menadžerom u OEBS-ovom Centru za prevenciju konflikata. 

Tom prilikom, razgovarano je o nacrtu Master plana za naoružanje i ubojna sredstva i njihovo sigurno skladištenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore za period od 2018. do 2025. godine.

Ljuljanaj je istakla da je jedan od prioriteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sigurno skladištenje ubojnih sredstava, uključujući i ostale aspekte koji se tiču naoružanja i municije. Prije svega, naglasila je značaj kvalitetnog procesa nabavke, unapređenja sistema održavanja ovih sredstava, kao i neutralizacije municije sa nestabilnim barutom i sredstava koja su u višku. Takođe, od najvećeg značaja je i obezbjeđenje kvalitetnog stručnog kadra, kao i obuka i edukacija ljudstva u ovoj oblasti.

Buhin je istakao da će OEBS sa partnerskim državama podržati Crnu Goru i njene napore na putu ojačavanja svoje bezbjednosti i naglasio spremnost za nastavak pružanja podrške Crnoj Gori na unapređenju odbrambenog sektora.

Direktorat za materijalne resurse izradio je nacrt Master plana za naoružanje, ubojna sredstva i njihovo sigurno skladištenje za naredni srednjoročni period. Imajući u vidu značaj i sveobuhvatnost Master plana, današnjem sastanku su prisustvovali i predstavnici drugih organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Generalštaba.

mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?