Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Za bolje vodosnabdijevanje 5.6 miliona eura iz IPA fondova

Objavljeno: 09.11.2018. 17:53 Autor: KEI
Vodosnabdijevanje na crnogorskom primorju biće značajno unaprijeđeno kroz sprovođenje projekta u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru 2014-2020, ukupne vrijednosti 5.6 miliona eura, od čega je za crnogorskog partnera, Regionalni vodovod, opredijeljeno oko milion eura, saopšteno je na sastanku direktora preduzeća Gorana Jevrića sa zamjenicom glavnog pregovarača-nacionalnom IPA koordinatorkom Ivanom Glišević Đurović.

Predstavnici Kancelarije za evropske integracije su na sastanku, održanom na Izvorištu Bolje sestre, upoznali predstavnike Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje sa mogućnostima njihovog učešća u devet programa prekogranične i transnacionalne saradnje, čiji je dio i Crna Gora.

KEI

Informisali su ih o javnim pozivima za dostavljanje predloga projekata koji su u toku, kao i o onim planiranim u narednom periodu, a u kojima bi mogao učestvovati Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

Predstavnici Regionalnog vodovoda su predstavili plan razvoja tog javnog preduzeća, s posebnim osvrtom na oblast energetske efikasnosti i proširenja mreže vodosnadbijevanja crnogorskog primorja.

Glišević Đurović je čestitala direktoru Jevriću i timu Regionalnog vodovoda na odobrenom tematskom projektu u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru 2014-2020, kojim će, kako je istakla, značajno biti unaprijeđeno vodosnabdijevanje, kao i rad Regionalnog vodovoda.

„Nadam se da će Regionalni vodovod nastaviti da aktivno učestvuje u programima prekogranične i transnacionalne saradnje, u čemu će, kao svi potencijalni korisnici, imati punu podršku Kancelarije za evropske integracije, kao i zaposlenih u zajedničkim sekretarijatima u pripremi i sprovođenju projekata u narednom periodu“, istakla je Glišević Đurović.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?