Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Janović: Ne smije više biti fiktivnih klubova

Objavljeno: 12.11.2018. 19:31 Autor: Ministarstvo sporta
Ministar sporta Nikola Janović održao je danas pres konferenciju povodom isteka roka za podnošenje zahtjeva za usklađivanje rada sportskih klubova sa Zakonom o sportu.

Janović je podsjetio da su sportski klubovi dužni da ispoštuju zakonski rok i do 14. novembra pristupe procesu usklađivanja sa novim Zakonom, jer će u suprotnom biti izbrisani iz Registra sportskih organizacija.

U Ministarstvu sporta zadovoljni su dosadašnjim odzivom sportskih klubova, koji, istakao je Janović, korespondira broju onih koji su u prethodne dvije godine dobijali podršku za realizaciju programskih aktivnosti.

Takođe, Janović je ukazao da je cilj ovog procesa brisanje fiktivnih klubova koji su postojali godinama unazad i konačno uređenje Registra sportskih organizacija, kako bi se stvorio održiv sistem kao nužan preduslov za dalje unaprjeđenje sportske oblasti, te naglasio punu otvorenost Vlade Crne Gore i resornog Ministarstva za dalju snažniju finansijsku podršku sportskim organizacijama.

Link sa današnje pres konferencije: https://youtu.be/t5aL0Fk1cr8


MINISTARSTVO SPORTA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?