Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Bijelom Polju otvoren vodovod Sipanje: Stvaramo uslove za bolji kvalitet života građana na svakoj tački Crne Gore

Objavljeno: 12.11.2018. 22:30 Autor: mprr

MPRRMPRR

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović zvanično su pustili u rad vodovod Sipanje.

Sa ovog vodovoda uredno vodosnabdijevanje imaće oko 45 domaćinstava u ovom kraju, među kojima je i desetak ozbiljnih farmi.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović iskazao je zadovoljstvo zbog uspješne realizacije još jednog projekta, po najboljoj mogućoj formuli – zajedništva građana, odgovorne lokalne samouprave i Vlade.

“Vodovod Sipanje znači novi kvalitet života za više od 45 domaćinstava, više od 100 stanovnika, vrijednih domaćina koji su na ovom području prepoznati i po brojnim farmama koje poprimaju karakter robnih proizvođača. Siguran sam da će sa urednim vodosnabdijevanjem dobiti novi podsrek za dalji razvoj svog biznisa, i da će to cijeniti kao jedan adekvatan odgovor i odnos poštovanja prema njihovim potrebama i problemima”, kazao je Simović.

Prema riječima Simovića, ovaj projekat realizovan na području koje se nalazi na 40 kilometara od Bijelog Polja, predstavlja dokaz da Vlada u saradnji sa lokalnim samoupravama sprovodi ono što je najavljeno: Važna nam je svaka tačka Bijelog Polja, svaka tačka Crne Gore, gdje želimo da realizujemo nove projekte na dobro građana”, poručio je potpredsjednik Vlade.

On se osvrnuo i na pitanje dužeg roka za završetak ovog vodovoda. “Tokom prethodnih godina, u našim susretima, kada smo razgovarali o potrebama građana više puta smo razgovarali i na temu konačnog završetka ovog vodovoda. To je dokaz da je dobro kada se sretamo, kada se razgovara, sugeriše, opomenu odgovni da treba da ubrzavaju projekte. Želim tim povodom da se zahvalim predsjedniku Opštine Bijelo Polje, koji je dobro razumio te poruke i aktivirao projekat. Konačno, danas možemo da se radujemo, da smo riješili taj problem. Ima dosta toga da zajednički riješimo, ali sam siguran da ćemo sa ovakvim pristupom biti uspješni”, kazao je Simović.

MPRR

Potpredsjednik Vlade je pohvalio angažovanje CEDIS-a na ovom projektu, koji je obezbijedio potrebnu električnu energiju za rad vodovodnih postrojenja. Podsjetio je i da je Vlada CEDIS – u dala mandat da realizuje ambiciozan plan rekonstrukcije niskonaponske mreže na cijeloj teritoriji Crne Gore, kako bi se obezbijedilo kvalitetno snabdijevanje električnom energijom za sve potrošače, jednako za domaćinstva tako i za pogone malog i srednjeg biznisa. “Na mnogim mjestima u Crnoj Gori svjedočili smo da je stanje distributivne mreže loše i zato se Vlada opredijelila za takav program”, kazao je Simović, dodajući da će se njegova realizacija na terenu aktivno pratiti.

Predsjednik Oštine Bijelo Polje Petar Smolović kazao je da je otvaranje vodovoda Sipanje veliki dan za ovo mjesto, ali i šire područje.

On je istakao da je projekat, iako mali, bio veoma zahtjevan. Prema riječima Smolovića, uredno vodosnabdijevanje ovog kraja mnogo će značiti, ne samo zbog snabdijevanja domaćinstava, nego i ozbiljne stočarske proizvodnje. “Od danas farme na ovom prostoru neće više imati pobleme, već smo stvorili uslove da dalje unapređuju svoju proizvodnju, i uopšte da se razvija stočarstvo u ovom kraju koji ima potencijale za to”, kazao je Smolović.

On se zahvalio potpredsjedniku Vlade i Ministarstvu poljoprivrede na podršci u izgradnji vodovoda, navodeći da je ona bila u iznosu više od polovine ukupne insvesticije od 55 hiljada eura.



Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?