Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obavještenje o polaganju pravosudnog ispita - februarski rok 2019. godine

Objavljeno: 13.11.2018. 15:48 Autor: Ministarstvo pravde

Na osnovu člana 34 Zakona o pripravnicima u sudovima i Državnom tužilaštvu i pravosudnom ispitu („Službeni list CG“, broj 55/16), Ministarstvo pravde objavljuje

O B A V J E Š T E NJ E

O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA 

Ministarstvo pravde organizovaće polaganje pravosudnog ispita u februaru 2019. godine.

Pravosudni ispit može da polaže lice koje ispunjava uslove iz člana 29 Zakona o pripravnicima u sudovima i Državnom tužilaštvu i pravosudnom ispitu, odnosno lice koje ispunjava uslove iz člana 53 ovog zakona.

Uz prijavu za polaganje pravosudnog ispita, kandidat je dužan da priloži:

- dokaz da je završio četvorogodišnji program na pravnom fakultetu VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja (original ili ovjerena kopija diplome ili uvjerenja);

- potvrdu o radnom iskustvu.

Prijava sa dokazima o ispunjavanju uslova za polaganje pravosudnog ispita podnosi se Ministarstvu pravde, ul. Vuka Karadžića broj 3, Podgorica, najkasnije u roku od 30 dana od dana objavljivanja obavještenja. U prijavi je potrebno navesti i adresu, e-mail i kontakt telefon.

Pravosudni ispit se polaže u skladu sa Zakonom o pripravnicima u sudovima i Državnom tužilaštvu i pravosudnom ispitu i Pravilnikom o programu i načinu polaganja pravosudnog ispita.

NAPOMENA: Kandidati koji su studijski program na Pravnom fakultetu završili po Bolonjskom procesu, dužni su da dostave diplomu/uvjerenje sa osnovnih i specijalističkih akademskih studija. Kandidati koji su pravni fakultet završili u inostranstvu, dužni su dostaviti i rješenje o priznavanju inostrane obrazovne isprave.

Kontakt telefon: 020/407-504.

Broj: 03-135-13261/18

Podgorica, 13. novembar 2018. godine

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?