Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u Podgorici lišila slobode tri lica i oduzela tri pištolja, heroin i skank

Objavljeno: 13.11.2018. 19:54 Autor: UP
Policijski službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preuzimajući planske aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i pronalasku droge i oružja u ilegalnom posjedu, lišili slobode tri lica, procesuirali još tri lica i oduzeli vatreno oružje, pištolj sa municijom, heroin, skank i dva startna pištolja.

Pripadnici Interventne jedinice su kontrolom vozila „Merdeces A 200“, u kojem se nalazilo bezbjednosno interesantno lice R.R. (40), pronašli i oduzeli sakriveni pištolj obrušenog serijskog broja sa devet komada municije kao i pirotehničko sredstvo. O događaju je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici po čijem nalogu je R.R. lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Od R.R. je oduzeto i predmetno vozilo koje će se uputiti na vještačenje. Aktivnostima koje su potom sprovedene došle se do sumnje da je sa oduzetim pištoljem povezan i M.J. (33). O tome je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici. M.J. je takođe lišen slobode zbog osnovane sumnje da je i on počinio navedeno krivično djelo.

Pripadnici Interventne jedinice su otkrili i oduzeli i dva startna pištolja. Jedan je otkriven u taksi vozilu u kojem su se nalazila bezbjednosno interesantna lica F.N. (31), M.P. (35) i V.V. (39), a drugi startni pištolj sa 11 komada metaka, kao i ručni sprej, kontrolom vozila „Audi A6“ u kojem se nalazio S.L. (29). Policijski službenici su V.V. i S.L. izdali nalog za novčanu kaznu shodno čl. 118 Zakona o oružju.

Policija je i od dva lica, E.Ć. (19) i L.K. (21), oduzela 10 pakovanja sa heroinom i tri pakovanja sa marihuanom tipa skank.

Policija će nastaviti sa aktivnostima usmjerenim na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje krivičnih djela u vezi sa nelegalnim posjedovanjem oružja i narkotika i svih drugih krivičnih djela i prekršaja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?