Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Austrijska delegacija u posjeti Ministarstvu nauke

Objavljeno: 14.11.2018. 14:34 Autor: Ministarstvo nauke
Austrijska delegacija u sastavu: Gabriele Trattner i Doris Karner, predstavnice Federalnog Ministarstva kulture i Heide-Marie Haidinger, predstavnica Federalnog Ministarstva obrazovanja, nauke i istraživanja Republike Austrije, borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 13-16. novembra 2018. godine.

Za danas, 14. novembra 2018. godine, planirano je održavanje sastanka u Ministarstvu nauke, a nakon toga i posjeta Inovaciono-preduzetničkom centru „Tehnopolis“ u Nikšiću.

Posjeta se realizuje sa ciljem sagledavanja dosadašnje saradnje u oblastima nauke i istraživanja, obrazovanja i kulture kao i mogućnosti za unapređenje saradnje u navedenim oblastima između dvije zemlje.

Podsjetimo, aktivnosti u oblasti nauke i tehnologije se realizuju na osnovu Sporazuma o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Crne Gore i Republike Austrije, potpisanog 2009. godine u Podgorici, dok se aktivnosti u oblasti obrazovanja i kulture sprovode na osnovu Sporazuma između Socijalističke Federativne republike Jugoslavije i Republike Austrije o saradnji na području kulture, nauke i prosvjete iz 1972. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?