Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarka Pribilović učestvuje na Kineskoj međunarodnoj konferenciji gradova prijateljstva 2018 u Wuhanu

Objavljeno: 14.11.2018. 17:23 Autor: MJU

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović učestovaće na Kineskoj međunarodnoj konferenciji gradova prijateljstva 2018. pod nazivom „Razvojne mogućnosti i unapređenje saradnje“, koja će se održati od 14. do 16. novembra 2018. godine u Wuhanu (Hubei, Kina).

U okviru konferencije, ministarka Pribilović će se obratiti učesnicima na temu "Promocija investicija za gradove međunarodnog prijateljstva".

Konferencija će okupiti više od 700 kineskih delegate iz lokalnih samouprava i međunarodnih predstavnika iz 144 grada i 56 zemalja i razgovaraće se o tome kako izgraditi moderne, međunarodne i ekološke gradove i podijeliti iskustva u promovisanju dobrog prosperiteta i razvoja gradova prijateljstva.

Konferenciju, šestu po redu, organizuju Kineska narodna asocijacija za prijateljstvo sa stranim zemljama (CIFCA), (Chinese People's Association for Friendship with Foreign Countries), Kineske asocijacija za međunarodno prijateljstvo gradova (CIFCA) i Wuhan Opštinska narodna uprava (Municipal People's Government).

Kineska Asocijacija za međunarodno prijateljstvo gradova je asocijacija koja se fokusira na promociju razmjene i saradnje između kineskih gradova i pokrajina sa gradovima u drugim zemljama, uspostavljanje prijateljstva između lokalnih samouprava u Kini i drugim zemljama, poboljšanje saradnju u oblasti privrede, nauke, tehnologije i kulture radi razvoja međunarodnih odnosa između gradova, promovišući praktičnu saradnju, 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?