Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora prepoznata po stvaranju povoljnog ambijenta za realizaciju biznis ideja žena preduzetnica

Objavljeno: 14.11.2018. 21:06 Autor: PR služba

Biznis forum Prizren 2018 koji je danas svečano otvoren u Prizrenu okupio je veliki broj preduzetnika/ca iz regiona Zapadnog Balkana I Turske. Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka izrazio je zadovoljstvo što je Forum prepoznao Crnu Goru kao zemlju koja ostvaruje napredak u oblasti ekonomskog razvoja odnosno osnaživanja ženskog preduzetništva.

Mehmed Zenka predstavio je u ime Vlade Crne Gore i resornog ministarstva učinak nacionalne politike u ostvarivanju jednakih mogućnosti. Ministar je poručio kako je Crna Gora od obnove nezavisnosti mnogo uradila da rodna ravnopravnost postane jedan od prioriteta cijelog crnogorskog društva. S tim u vezi, osnaživanje žena i promovisanje rodne ravnopravnosti Crna Gora smatra od suštinskog značaja za brže postizanje održivog razvoja.

Ministar je rekao kako je istorija svjedok teškog položaja žene u Crnoj Gori, ali da je danas njena uloga u crnogorskom društvu značajno drugačija.

Veliki broj žena danas je aktivan u političkom I javnom životu, ekonomij, kulturi, umjetnosti, u medijima. Raduje nas činjenica da je sve veći broj preduzetnica u Crnoj Gori, te da je Crna Gora uspješno preduzela posebne podsticajne mjere za razvoj ženskog preduzetništva, rekao je Zenka.

Crna Gora preduzima mjere za stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta u kojem naše žene mogu da realizuju svoje biznis ideje, poručio je.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?