Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nuhodžić: Osnaživanjem porodice i saradnjom svih subjekata gradićemo društvo sa nultom tolerancijom na nasilje

Objavljeno: 14.11.2018. 22:24 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Služba za odnose s javnošću
  

Činom potpisivanja Memoranduma danas je ozvaničen početak saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i Udruženja „Roditelji“, kako bi se zajednički dao doprinos rješavanju pitanja iz oblasti porodičnog i vršnjačkog nasilja.

Potpisujući Memorandum sa Udruženjem „Roditelji“, ministar Nuhodžić je poručio da svi zajedno kao društvo moramo raditi na prevenciji negativnih društvenih pojava, a da je u tom segmentu preventivni rad i puna podrška roditeljima ključ za efikasnu borbu protiv devijantnog i nasilničkog ponašanja. 

Krajnji cilj je osigurati zdravo djetinjstvo, bezbjedan i povoljan ambijent za odrastanje djece, a na tom zajedničkom zadatku, svako iz svojeg dijela nadležnosti, treba da pruži najbolji odgovor kako bi gradili društvo sa nultom tolerancijom na nasilje, istakao je ministar. 

S tim u vezi on je najavio niz kampanja i aktivnosti u čijem će fokusu biti prevencija nasilja u porodici i vršnjačkog nasilja, kao i edukacija djece i mladih o bezbjednosti u saobraćaju, zaštita od upotrebe droga i alkohola, te bezbjednom korišćenju interneta i društvenih mreža. 

Izvršna direktorica Udruženja „Roditelji“, Kristina Mihailović, izrazila je zadovoljstvo povodom ozvaničenja saradnje sa MUP-om i ocijenila da je ovo najbolja potvrda posvećenosti rješavanju problema u ovoj oblasti. Takođe, ona je iskazala zahvalnost što je institucija preopoznala važnost porodične problematike i sagledala je iz ugla ravnopravnih partnera koji su na istom zadatku. Mihailović je ocijenila i da potpisivanje Memoranduma predstavlja čin jačeg povezivanja dvije veome važne karike u sistemu prevencije i zaštite. 

Zajednički je poručeno da će se saradnja nastaviti kako kroz samu realizaciju Memoranduma, tako i kroz druge projekte i inicijative, koje će biti prilika da svi subjekti iz sistema i društva daju svoj doprinos. 

Služba za odnose s javnošću

Ministarstvo unutrašnjih poslova
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?