Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Na Orjenu akcija pošumljavanja u okviru kampanje – „Za svakog stanovnika Crne Gore po sadnica“

Objavljeno: 15.11.2018. 14:57 Autor: MPRR

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za šume, u petak, 16. novembra, učestvovaće u akciji pošumljavanja na području Herceg Novog, koja se realizuje u okviru akcije koja se ovih dana sprovodi širom Crne Gore pod sloganom „Za svakog stanovnika po jedna sadnica“.

Ministarstvo na ovaj način nastavlja sa promovisanjem pristupa uključivanja šire društvene zajednice u konkretne aktivnosti na terenu, a koji je promovisan u ponedjeljak u Bijelom Polju na akciji pošumljavanja u kojoj je učestvovao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Akcija sadnje održaće se na Orjenu, na lokalitetu Vrbanj,  sa početkom u 11,00h

U akciji će učestvovati državni sekretar za šumarstvo, lovstvo i drvnu industrijiu u Ministarstvu poljoprivrede Milosav Anđelić, sa saradnicima, zatim predstavnici Uprave za šume, Agencije za razvoj i zaštitu Orjena iz Herceg Novog,  predstavnici lovačkog udruženja “Orjen” , učenici JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić”, planinarska sekcija Osnovne škole “ Milan Vuković”  Herceg Novi, kao i članovi izviđačkog odreda “Orjen”- Herceg Novi.

Podsjećamo da je Vlada Crne Gore, u okviru brojnih aktivnosti za očuvanje i unapređenje šumskih resursa, opredijelila 200.000 eura za pošumljavanje na cijeloj teritoriji države. U jesenjoj sadnji, na prostoru svih područnih jedinica Uprave za šume, biće posađeno 630.000 sadnica, autohtonih vrsta drveća.

 

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju akciji pošumljavanja na Orjenu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?