Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo prosvjete i Prijestonica zajedno za bolju školsku infrastrukturu

Objavljeno: 15.11.2018. 18:16 Autor: PR služba

Ministar prosvjete dr Damir Šehović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan potpisali su u Ministarstvu prosvjete Memorandum o saradnji u oblasti unapređenja školske infrastrukture na teritoriji Prijestonice Cetinje, a jedan od prioritetnih projekata je izgradnja školske sportske sale JU OŠ „Lovćenski partizanski odred“, procijenjene vrijednosti od oko milion eura.

Ministar Šehović je zahvalio upravi Prijestonice na spremnosti za konkretnijim učešćem u stvaranju boljih uslova za nastavu u ovoj opštini. On je objasnio da se saradnja odnosi na pripremu i realizaciju projekata, stvaranje odgovarajućih uslova za finansiranje, i obezbjeđenje tehničke podrške.

Kako je naveo, prioritetni infrastrukturni projekat na Cetinju je izgradnja školske sportske sale JU OŠ „Lovćenski partizanski odred“, a sarađivaće se i u okviru tekućih projekata poput rekonstrukcije fasade JU OŠ „Lovćenski partizanski odred“ vrijednosti oko 110.000 eura, rekonstrukcije III faze krova na JPU „Zagorka Ivanović“ vrijednosti 35.000 eura.

Takođe, kako je najavio ministar, radiće se na rekonstrukciji učionice i postavljanju zaštitne ograde oko školskog dvorišta JU OŠ „Boro Vukmirović“ u Rijeci Crnojevića, rekonstrukciji gimnazijskog krova, uređenju sportskih terena, rasvjeti i hortikulturalnom uređenju školskih dvorišta.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan rekao je da je Prijestonica pokreće proceduru za izradu tehničke dokumenatcije za izgradnju fiskulturne sale u dvorištu JU OŠ “Lovćenski partizanski odred”. On je, takođe, podsjetio da je Prijestonica prije gotovo deceniju kupila zemljište za izgradnju sale, te da je saradnja sa Ministarstvom prosvjete na ovom i budućim projektima od posebnog značaja za Prijestonicu u kojoj su osnovane i rade prve obrazovne institucije Crne Gore predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Šehović i Kašćelan su se saglasili da Ministarstvo prosvjete i Prijestonica Cetinje imaju dobre međusobne odnose, te da će se potpisanim Memorandumom dodatno podstaći saradnja u ovoj oblasti.

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?