Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalni direktor Mulić: Realizovana kampanja “Budi spreman, smanji rizik“; građane smo učinili važnim dijelom sistema zaštite i spašavanja

Objavljeno: 15.11.2018. 19:12 Autor: MUP
Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa predstavnicima službi zaštite i spašavanja, danas je na Trgu nezavisnosti u Podgorici i ispred glavnih gradskih vrata u Kotoru, podjelom promotivnog materijala i razgovorom sa građanima realizovao kampanju pod sloganom „Budi spreman, smanji rizik“.

Trodnevna kampanja, u okviru koje je organizovana i obuka volontera imala je prvenstveno edukativni karakter, sa akcentom na oblast prevencije i zaštite građana u slučaju poplava.

MUPGeneralni direktor Mirsad Mulić je, danas u Podgorici, istakao da je ova kampanja značajna, kako na unutrašnjem planu, u smislu povećanja stepena informisanosti građana, tako i na međunarodnom, jer je pokazala da je Crna Gora pouzdan partner zemljama regiona i EU u oblasti zaštite i spašavanja. Ispunjen je osnovni cilj kampanje, građane smo učinili važnim dijelom sistema zaštite i spašavanja, a sa sličnim projektima će se nastaviti i u budućem periodu, istakao je Mulić.

Građani su imali priliku da, kroz promotivni materijal i neposredan razgovor sa predstavnicima Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite i spašavanja, dobiju uputstva kako da se ponašaju prije, za vrijeme i nakon poplava, kao i da se informišu o jedinstvenom broju za hitne situacije 112.

Kampanju „Budi spreman, smanji rizik“, Direktorat za vanredne situacije je sproveo u okviru NEIFLEX projekta „Vježba spašavanja od poplava u sjevero-istočnom dijelu Italije“, koji se realizuje u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU.




MUP
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?