Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Neznanje je veliki neprijatelj svakog procesa, učimo jedni o drugima

Objavljeno: 16.11.2018. 04:16 Autor: PR služba

O važnosti otvorene komunikacije, razmijeni ideja i iskustava, a iznad svega uzajamnom razumijevanju kao garantu plodonosne saradnje, ministar Zenka razgovarao je sa kolegom Kujtemom Gashijem, ministrom za kulturu, omladinu i sport.

Potreba je prepoznata za boljim upoznavanjem naših kultura i religija, rekao je Zenka. Crna Gora sa ponosom govori o svom multikulturalnom i multivjerskom karakteru, ali nije dovoljno samo očuvati iste već ih moramo njegovati.To znači da treba mnogo više da učimo jedni o drugima. To je put smanjenja diskriminacije, predrasuda, stereotipa. Prema ministrovim riječima neznanje je veliki neprijatelj svakog procesa, a crnogorsko društvo ima bogatu istoriju i baštinu, samo je treba bolje upoznati.

Ministri su razmijenili mišljenja o integracionom procesu pristupanja Evropskoj uniji, benefitima i izazovima sa kojima se obije vlade suočavaju, ali i društva. Na putu koji su izabrale, obije države imaće dosta da nauče, ali i pokažu svojim primjerima, saglasni su sagovornici.

Ozbiljnost u pretpristupnom periodu je dokazana, reformskim procesima i zajedničkim snagama ostvariće se zacrtani ciljevi konstatovano je na sastanku.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?