Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Važnost razmjene iskustava i dobrih praksi naročito je značajna u oblasti obrazovnog sistema

Objavljeno: 16.11.2018. 20:12 Autor: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
MMPVažnost razmjene iskustava i dobrih praksi naročito je značajna u oblasti obrazovnog sistema. Upisna politika i razmjena studenta između Crne Gore i Republike Kosovo bila je tema razgovora ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa prof.dr. Ramadanom Idrizajem sa Univerziteta Rezonanca u Prištini.

Ministar je naveo da je važno da su dvije države prepoznale značaj stvaranja prilika za mlade generacije posebno unapređenja sfere obrazovanja. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom prosvjete svake godine organizuje bilateralne susrete relevantnih aktera u cilju unapređenja upisne politike.

Mladima treba omogućiti da proširuju svoja znanja, stiču i razmjenjuju iskustva, rekao je ministar. Svakako da obije države treba da prate tržište rada, ponudu i potražnju slobodnih mjesta za zapošljavanje kako ne bismo imali mladi i obrazovni kadar bez pozicija za zapošljavanje, niti stvarali prevelik broj akademski obrazovanih ljudi sa istom stručnom spremom koja ne obećava skorije zapošljenje.

Prof.dr. Idrizaj izrazio je veliko zadovoljstvo što je ministar Zenka u okviru svoje posjete Republici Kosovo izdvojio vremena za upoznavanje sa programima i radom Univerziteta Rezonanca te istakao otvorenost za saradnju u dijelu koji bude procijenjen odgovarajućim.

U tom pravcu, treba da razmišljamo na vrijeme i stvaramo uslove i povoljnije mogućnosti za širenje ponude, smatraju sagovornici.


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?