Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Državni sekretar Pejanović na panelu nacionalnih koordinatora u okviru foruma “Zajednički pristupi i saradnja u borbi protiv ekstremizma“

Objavljeno: 16.11.2018. 21:26 Autor: MUP
Nasilni ekstremizam predstavlja prijetnju ne samo po stabilnost regiona, već i po stabilnost Evrope, a pristup borbi protiv radikalizma podrazumijeva uključenost svih nadležnih organa, saopštio je državni sekretar Dragan Pejanović na panelu nacionalnih koordinatora u okviru foruma „Zajednički pristupi i saradnja u borbi protiv ekstremizma“, koji je organizovao Međunarodni republikanski institut i US Stejt Dipartment.

Državni sekretar Pejanović je ovom prilikom informisao o dosadašnjim aktivnostima koje su realizovane u Crnoj Gori, sa akcentom na rezulate rada Nacionalnog međuresorskog operativnog tima, kao i uključenosti lokalne zajednice i civilnog društva u cilju prevencije i suzbijanja ovih pojava.

Ističući da u odnosu na zemlje regiona, problemi nasilnog ekstremizma nijesu posebno izraženi u Crnoj Gori, državni sekretar je kazao da Crna Gora unapređuje rad svih relevantnih nacionalnih subekata, naročito u oblasti prevencije, obuka i rada sa mladima koji su najranjivija kategorija.

Multiresorska saradnja je ključ uspjeha na ovom planu, te ćemo nastaviti da, kroz komunikaciju državnog i lokalnog nivoa ali i učešče u regionalnim i globalnim inicijativama unapređujemo ovu oblast, kazao je državni sekretar Pejanović.

Pohvalivši dobru saradnju sa nacionalnim koordinatorima iz drugih zemalja, iskazao je spremnost Crne Gore za dalju saradnju, razmjenu iskustava i dobrih praksi. Skup je bio prilika da državni sekretar predstavi mjere i aktivnosti koje su planirane za predstojeći period. Fokus će ostati na oblasti prevencije i stvaranje dobrih rješenja na lokalnom nivou - rano prepoznavanje rizičnih pojedinaca i sprečavanje dublje radikalizacije, ciljane obuke za državne organe i lokalnu samoupravu i jačanje komunikacije između lokalnog i državnog nivoa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?