Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija na visini zadatka: „Montenegro Pride 2018“ održan mirno i bez incidenata

Objavljeno: 17.11.2018. 20:06 Autor: UP
Šesta Povorka ponosa „Montenegro Pride 2018”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO „Queer Montenegro”, protekla je bez incidenata.

Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja.

I ove godine je, shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, na obezbjeđivanju Povorke ponosa angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina. Međutim, angažovan je bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom.

Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica.

Povorci ponosa prisustvovali su direktor Uprave policije Veselin Veljović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?