Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana radionica „Unapređenje digitalnih vještina u zemljama Zapadnog Balkana (WB6)“

Objavljeno: 13.11.2018. 20:55 Autor: m

Ministarstvo javne uprave je u saradnji sa Savjetom za regionalnu saradnju (RCC) organizovalo radionicu „Unapređenje digitalnih vještina u zemljama Zapadnog Balkana (WB6)” koja je održana 13. novembra u prostorijama Privredne komore. Radionica je održana u okviru projekta „Regionalni pristup za poboljšanje digitalnih vještina u zemljama Zapadnog Balkana“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Savjet za regionalnu saradnju u saradnji sa Centrom za informisanje i razvoj (CID).

Na radionici je u uvodnom izlaganju Bojana Bajić, načelnica Direkcije za interoperabilnost registara i normativne poslove u Ministarstvu javne uprave upoznala učesnike sa trenutnom situacijom u Crnoj Gori, strateškim okvirom, kao i aktivnostima koje se sprovode u cilju unapređenja digitalnih vještina, a koje su i prepoznate Digialnom agendom za zemlje Zapadnog Balkana.

Anisa Gjika, predstavnica Centra za informisanje i razvoj, koji realizuje projekat „Regionalni pristup za poboljšanje digitalnih vještina u zemljama Zapadnog Balkana“, je upoznala učesnike radionice da ovaj projekat ima za cilj da obezbijedi zajednički okvir za podršku regionalnim aktivnostima u daljem razvoju digitalnih vještina u šest zemalja Zapadnog Balkana i stvori uslove za finansijska sredstva za njihovu realizaciju. Ove aktivnosti će rezultirati preporukama o najboljim praksama EU i postaviti osnovu za nacionalne strategije u oblasti digitalnih vještina u zemljama Zapadnog Balkana. Preporuke će biti u skladu sa prioritetima koji su definisani u Višegodišnjem akcionom plana za regionalni ekonomski prostor za zemlje Zapadnog Balkana.

Predstavnici ključnih institucija zaduženi za oblast digitalnih vještina, imali su priliku da razgovaraju o aktuelnoj situaciji i prioritetima u oblasti digitalnih vještina u Crnoj Gori.

Radionica je organizovana u okviru projekta „Regionalni pristup za poboljšanje digitalnih vještina u zemljama Zapadnog Balkana“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Savjet za regionalnu saradnju(RCC) u saradnji sa Centarom za informisanje i razvoj (CID).

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?