Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana promocija Eurydice mreže

Objavljeno: 19.11.2018. 19:40 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Promocija EURYDICE mreže i novih komparativnih Eurydice publikacija Karijere nastavnika u Evropi: stupanje u službu, napredovanje i podrška i Nacionalni sistemi naknada i podrške za studente u Evropi 2017/18 održana je 19. novembra 2018. godine u prostorijama Ministarstva prosvjete.

Prisutne je pozdravila Mubera Kurpejović, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje naglasivši da je značaj učešća Crne Gore u Eurydice mreži od 2013. godine višestruk. Mreža nam pruža mogućnost da kroz sopstveno aktivno učešće predstavimo crnogorski obrazovni sistem.

PR služba Ministarstva prosvjete

Istovremeno, Eurydice mreža nam je dobar informator i vodič u kreiranju zakonskih i strateških dokumenata i dobar input u iznalaženju najboljih mogućih rješenja primjenjivih u našim uslovima.

Vidosava Kašćelan, Zavod za školstvo, je prezentovala publikaciju Karijere nastavnika u Evropi: stupanje u službu, napredovanje i podrška. U publikaciji je kroz sistematizovan pristup dat detaljni pregled inicijalnog obrazovanja nastavnika, putevi napredovanja u karijeri nastavnika, monitoring rada nastavnika, uslova zapošljavanja, uslova rada, uticaj eksternog obezbjeđenja kvaliteta.

PR služba Ministarstva prosvjete

Biljana Mišović, Ministarstvo prosvjete, prezentovala je publikaciju Nacionalni sistemi naknada i podrške za studente u Evropi 2017/18 u kojoj je dat jasan pregled o naknadama i mehanizmima podrške za studente u Eurydice zemljama. Uporedni pregled se najviše fokusira na redovne studente prvog ciklusa visokog obrazovanja, budući da oni čine najveći dio studentske populacije u svakoj zemlji.

PR služba Ministarstva prosvjete

Na Promo danu prezentovan je i zvanični Eurydice web sajt sa posebnim fokusom na link Nacionalni obrazovni sistemi.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?