Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stvaramo bolje uslove za naše najmlađe

Objavljeno: 19.11.2018. 19:29 Autor: Ministarstvo sporta
Ministar sporta Nikola Janović odgovarao je danas na pitanja djece na IX zasijedanju Dječjeg parlamenta čiju je organizaciju ove godine podržalo Ministarstvo sporta, u saradnji sa NVO Centar za prava djeteta.

Tom prilikom ministar Janović je istakao da je Ministarstvo sporta finansiralo 20 projekata za izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju sportskih objekata, od čega je 17 završeno, čime su značajno unaprijeđeni uslovi za bavljenje sportom, što mladim ljudima omogućava nove sportske sadržaje. 

Ministarstvo sporta

Janović je, takođe, kazao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta itekako vode brigu o svojim najmlađima, te će u 2019.godini novim rješenjima Zakona o sportu, kao što je dječji sport, pomoći roditeljima u plaćanju članarina klubovima i na taj način omogućiti da se njihova djeca bave sportom i u situaciji kada roditelji nijesu u mogućnosti da im to obezbijede.

Ministar je takođe istakao da je značajno unaprijeđen školski sport u koji je Ministarstvo sporta po prvi put uključilo 70 škola i preko 2500 djece koja se sada u kontinuitetu tokom školske godine bave sportom.
     
Ministarstvo sporta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?