Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Rezultati Javnog poziva za člana NVO u radnom tijelu za izradu Nacrta zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti u željezničkom saobraćaju

Objavljeno: 19.11.2018. 21:01 Autor: MSP

Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), a u vezi s Javnim pozivom za predlaganje predstavnika nevladine organizacije u radnom tijelu za izradu Nacrta zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti u željezničkom saobraćaju (u daljem tekstu: Javni poziv), objavljenim 31. oktobra 2018. godine na portalu e-uprave, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva objavljuje sljedeće: 

·
Na Javni poziv dostavljen je samo jedan predlog i to: NVO CŽI-Centar za željeznička istraživanja, koja je predložila Milisava Dragojevića za člana radne grupe

·
Na Javni poziv nije dostavljen ni jedan predlog koji ispunjava uslove

Predlog NVO CŽI-Centar za željeznička istraživanja  je razmotren i  konstatovano je da isti nije uredan i potpun , odnosno da nije u skladu sa kriterijumima iz Javnog poziva. Naime, u dostavljenoj dokumentaciji  navendene NVO nijesu na relevantan način potkrijepljeni navodi o realizovanom projektu i o iskustvu kandidata u vezi sa pitanjima koje normativno uređuje radno tijelo, odnosno dokaz da je NVO u prethodne tri godine sprovela istraživanje, izradila dokument, organizovala skup ili realizovala projekat usmjeren na unaprjeđenje stanja u određenoj oblasti, kao ni fotokopija bilansa stanja uspjeha.


Shodno navedenom, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
neće uključiti predstavnika NVO za člana radnog tijela za izradu Nacrta zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti u željezničkom saobraćaju.

 

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?