Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić sjutra u Rimu na Evropskom forumu o smanjenju rizika od katastrofa

Objavljeno: 21.11.2018. 19:35 Autor: MUP
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić učestvovaće sjutra, 22. novembra 2018. godine, na Evropskom forumu o smanjenju rizika od katastrofa (EFDRR) u Rimu, koji organizuje Vlada Republike Italije – Direktorat za civilnu zaštitu i Kancelarija Ujedinjenih nacija za smanjenje rizika od katastrofa, u saradnji sa Evropskom komisijom i Savjetom Evrope. U okviru Foruma, biće održan ministarski okrugli sto na temu Zaštita građana Evrope: društveni konsenzus o otpornosti na katastrofe.

Kao regionalna platforma za smanjenje rizika od katastrofa, EFDRR je prepoznat od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kao glavni forum za strateške konsultacije, koordinaciju, razvoj partnerstva i razmatranje napretka u implementaciji međunarodnih sporazuma o smanjenju rizika od katastrofa.

Tokom učešća na Forumu, ministar Nuhodžić će se sastati sa specijalnom predstavnicom Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za smanjenje rizika od katastrofa, Mami Mizutori.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?