Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podrška Crnoj Gori je podrška konkurentnoj Evropi

Objavljeno: 21.11.2018. 19:36 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Podrška Crnoj Gori da brže napreduje u procesu pristupanja EU ulaganje je u bezbjedniji i prosperitetniji region Zapadnog Balkana i konkurentniju Evropu, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin tokom susreta evropskim komesarima za proširenje i pravdu Johanesom Hanom i Verom Jurovom, uoči Konferencije o položaju jevreja u Evropi, čiji je domaćin federalni kancelar Republike Austrije Sebastijan Kurc.

Potpredsjednik je naglasio da ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava i reforme u brojnim sektorskim politikama ukazuju na internu spremnost Crne Gore da brže napreduje u pregovaračkom procesu.

Ukazao je da napredak Crne Gore ka članstvu u EU ugrađuje u crnogorski pravni sistem čvršće garancije jednakih prava i mogućnosti za naše građane, šaljući jasnu poruku i drugima u regionu da su evropske integracije put bezbjednosti i prospertita. 

Tokom Konferencije austrijski kancelar Kurc predstavio je predlog Deklaracije o principima koji će Austrija predložiti Evropskom savjetu, na sjednici 6. decembra, sa ciljem unaprjedjenja EU politike prema položaju jevrejske zajednice na nivou Evropske unije.

Na marginama konferencije, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, tokom susreta s potpredsjednikom Pažinom pohvalio je napredak Crne Gore na putu članstva u EU i posebno naglasio konstruktivnu ulogu koju Crna Gora ima u očuvanju i promociji regiona Zapadnog balkana. 

Tokom Konferencije, potpredsjednik Pažin je razgovore sa predstavnicima krovnih evropskih udruženja Jevreja iskoristio da podsjeti na principe multikulturalizma, multietničnosti i multikonfesionalnosti koji su u samim temeljima crnogorskog društva i koji ujedno predstavljaju zalog za prosperitetnu budućnost Crne Gore.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?