Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u Ulcinju, Podgorici i Nikšiću rasvijetlila više krivičnih djela

Objavljeno: 21.11.2018. 21:45 Autor: UP
Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode K.N. (54) iz Kosova zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. On je, sumnja se, u septembru 2018. godine, u Ulcinju na lokalitetu Basbuljuk, izazvao požar kojom prilikom je došlo do trajnog uništenja oko 1.000 stabala stoljetnjih maslina i pričinjena je velika materijalna šteta. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

Nadalje, službenici CB Podgorica su rasvijetlili krivično djelo teška krađa, i tom prilikom nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv dva maloljetna lica, D.D. (15) i M.M. (14), oba iz Podgorice. Oni su, kako se sumnja, sa F.C. (13), koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta, 30.10.2018. godine, došli do prostorija sportske kladionice „Olimp“, ušli u unutrašnjost, odgurnuli zaposlenu radnicu kako bi ušli iza naplatnog pulta i otuđili novac u iznosu od 265 eura.

Takođe, službenici CB Podgorica su lišili slobode R.A. (21) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu A.A. (21) iz Podgorice. Policija je prethodno obavještena od strane zaposlenih u Urgentnom bloku KCCG da je na ukazivanje medicinske pomoći primljeno jedno lice sa povredama iz nasilja. Policijski službenici su nakon preduzetih mjera i radnji došli do sumnje da je R.A. fizički napao i zadao više udaraca u predjelu glave i tijela oštećenom A.A. koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu frakture donje vilice, koje su konstatovane od strane ljekara.

Podgorička policija je lišila slobode maloljetne L.K. (17) iz Podgorice i A.A. (15) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo i krivično djelo razbojništvo u pokušaju. Oni su, kako se sumnja, sa E.H. (13) koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta, počinili krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu „Tea Medica“, na način što su maskirani i uz prijetnju pištoljem od zaposlene pokušali da otuđe novac, ali s obzirom da je registar kasa bila zaključana u tome nisu uspjeli. Odmah nakon toga su se uputili do hemijske čistionice „Max Clean“ gdje su, kako se sumnja, maskirani i uz prijetnju pištoljem od zaposlene, koja je pokušala da ih spriječi u ovoj namjeri, otuđili izvjesnu količinu novca. L.K. i A.A. su privedeni nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu radi daljeg postupanja. Kriminalističkom obradom, policijski službenici su došli do sumnje da su L.K. i A.A. počinili tri krivična djela krađa u produženom trajanju. Oni su, kako se sumnja, otuđili dva pmv marki „VW Golf II“ i „Golf III“ na štetu dva lica, dok su iz magacinskih prostorija marketa „Idea“, sumnja se, otuđili dva paketa cigareta vrijednosti 1.500 eura. O događaju je obaviješten nadležni tužilac za maloljetnike koji je naložio da se protiv L.K. i A.A. podnese poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave u redovnom postupku za ova krivična djela.

Službenici CB Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje usmjerene na pronalazak oružja u ilegalnom posjedu, a sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, pronašli i oduzeli pištolj i municiju. Policijski službenici su kontrolom vozila, kojim je upravljao M.V. (46) iz Podgorice, ispod sjedišta pronašli i oduzeli pištolj marke Crvena Zastava TT M57 sa okvirom u kojem se nalazilo osam komada municijem u ilegalnom posjedu. Osumnjičeni je priveden nadležnom tužiocu koji je naložio da se oružje i municija upute u Forenzički centar na vještačenje, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?