Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora i Austrija finansiraće 7 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata

Objavljeno: 22.11.2018. 00:16 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke  
Mješovita komisija za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Austrije potpisala je danas, 21. novembra 2018. godine u Podgorici, u prostorijama Ministarstva nauke, Protokol kojim se odobrava 7 projekata za finansiranje u naredne dvije godine.

U ime Federalnog Ministarstva za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Protokol je potpisao gdin Christian Autengruber, a u ime Ministarstva nauke Crne Gore gđa Smiljana Prelević, sekretarka Ministarstva.

Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 

Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Austrije o naučnoj i tehnološkoj saradnji potpisanog u Podgorici 2009. godine, Ministarstvo nauke Crne Gore i Agencija za međunarodnu saradnju u obrazovanju i istraživanju Republike Austrije raspisali su Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Austrije za period 2019-2020. godina.

Nakon evaluacije i dostupnog budžeta dvije zemlje, Mješovita komisija za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Austrije, od prijavljenih 9, za finansiranje je odobrila 7 projekta, te usaglasila i potpisala Protokol sa petog zasijedanja.

Ministarstvo nauke

Naučnoistraživački projekti će se realizovati u vidu zajedničkih posjeta (putni troškovi i dnevnice) istraživača iz Crne Gore i Republike Austrije, koji će učestvovati u zajedničkim istraživačkim projektima.

Ministarstvo nauke će za svaki projekat obezbjediti sredstva u iznosu od 4.000 eura za crnogorski tim, a Agencija za međunarodnu saradnju u obrazovanju i istraživanju će obezbjediti sredstva u iznosu od 4.000 eura za austrijski tim.

Datum početka realizacije projekata je 01. januar 2019. godine, dok je datum završetka projekta 31. decembar 2020. godine.

Listu odobrenih projekata možete preuzeti OVDJE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?