Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Turistička ponuda Crne Gore predstavlja se na međunarodnom sajmu turizma „TT Warsaw“ u Varšavi

Objavljeno: 23.11.2018. 20:48 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, učestvuje na sajmu „TT Warsaw" koji se održava od 22. do 24. novembra u Varšavi. Međunarodni sajam turizma „TT Varšava“ (International Travel Show TT Warsaw) se održava po 26. put i jedan je od najvažnijih međunarodnih događaja turističke privrede u Poljskoj.

U okviru štanda NTO CG, posjetiocima sajma svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Cetinja, Kotora, Tivta i Podgorice, HG „Budvanska Rivijera“, „Montenegro Stars Hotel Group“, HTP „Trend Korali“ i „Karisma hotels Adriatic Montenegro“.

Prvog dana sajma štand je posjetio Robert Markić, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Varšavi. Takođe, održani su sastanci sa nekim od najzanačajnijih poljskih turoperatora poput Itake i Neckermana, kao i intervjui sa poljskim medijima. U toku trajanja sajma planirana je organizacija „Crnogorske večeri“ u Varšavi - B2B/medijsko okupljanje sa predstavnicima NTO CG, crnogorske turističke privrede i lokalnih turističkih organizacija.

Tržište Poljske za Crnu Goru je značajno s obzirom na to da je po broju turista koju su posjetili našu zemlju među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje. U prethodnom periodu, bilježi se koninuirani rast turističkog prometa sa ovog tržišta. U odnosu na 2010. godinu broj poljskih turista u našoj destinaciji je u 2017. godini gotovo utrostručen.

Među poljskim turoperatorima koji u svojoj ponudi imaju zastupljenu Crnu Goru od značajnijih izdvajaju se: Itaka, Rainbow tours, TUI, Neckermann i drugi. Pored toga, specijalizovani turoperatori sa ovog tržišta imaju u ponudi paket aranžmane za Crnu Goru, koji podrazumijevaju boravak u Crnoj Gori u okviru posjete regionu.

U narednom periodu očekuje se povećanje broja turista sa tržišta Poljske, shodno najavljenim letovima i dužem periodu realizacije. Nacionalni poljski avioprevoznik LOT realizovaće letove na relaciji Varšava-Podgorica-Varšava u periodu zimske sezone sa 4 rotacije nedeljno.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?