Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sastanak Damjanović-Trpkoski: Zajednički projekti Crne Gore i Makedonije

Objavljeno: 23.11.2018. 21:27 Autor: Ministarstvo nauke
 Ministarstvo naukeMinistarka nauke, dr Sanja Damjanović, susrela se danas, 23. novembra 2018. godine, sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Republike Makedonije u Crnoj Gori, gospodinom Mihajlom Trpkoskim.

Tokom sastanka razmijenjene su informacije o dosadašnjoj bilateralnoj naučnoj saradnji Crne Gore i Republike Makedonije, koja je sa obje strane ocijenjena kao izuzetno dobra, a razmotrene su i mogućnosti za unapređenje saradnje, kako kroz potencijalno objavljivanje novog zajedničkog poziva za podnošenje bilateralnih naučnih projekata, tako i u odnosu na zajedničke aktivnosti u na projektu Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope (SEEIIST).

Ministarka nauke upoznala je ambasadora sa prioritetnim aktivnostima na Pripremnoj fazi SEEIIST projekta, koje su u toku, te ukazala na značaj uključenja projekta na Evropsku mapu puta za istraživačku infrastrukturu (ESFRI).

Ambasador Republike Makedonije, gospodin Mihajlo Trpkoski, iskazao je zadovoljstvo ovim susretom, naglašavajući punu podršku svoje zemlje daljem razvoju bilateralnih osnosa sa Crnom Gorom u sferi nauke, istraživanja i inovacija.

Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Makedonije o naučnoj i tehnološkoj saradnji zaključen je 22 oktobra 2010. godine i do sada je, na osnovu Sporazuma, realizovano deset (10) zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?